Recept fina kroppkakor...

Här kommer receptet på delikatess-
 
kroppkakor från Öland........
 
Jag delar receptet på hälften......
 
Ingredienser

10 Portioner (à 8 st) 80 st.....

  • 1 kilo

    Potatis (mjölig sort)
     
  • 1 styck

    Ägg
     
  • 1 tsk

    Salt
     
  • 1 tsk

    Strösocker
     
  • 3.30 dl

    Vetemjöl
     
  • Fyllning:
  • 500 gram

    Sidfläsk (rimmat
  •  
  • 0.50 styck

    Gul lök
     
  • 1.50 tsk

    Kryddpeppar (krossad)
     
  • 100 gram

    Matfett till stekning
     
  • Gör så här:
    1. Dag 1: Koka potatisen mjuk. Ställ svalt.
    2. Dag 2 Fyllning: Koka rimmat fläsk i 45 minuter. Behåll spadet till dag 3.
    3. Skär bort svålen från fläsket. Skär fläsk och kassler mycket fint. Finhacka lök. Finkrossa kryddpeppar.
    4. Hetta upp matfett i panna på hög värme och stek ingredienserna hastigt ett par minuter. Rör om. Ställ svalt till nästa dag.
    5. Dag 3: Mal i kvarn eller pressa potatisen. Blanda moset väl med ägg, salt, socker och mjöl. Knåda ut rullar på mjölat bakbord och dela i 80 små bitar per sats. Rulla till kulor och platta ut. Fördela fyllning på plattorna, ju mer desto godare. Vik ihop, nyp ihop kanterna och rulla till köttbullsstora bollar.
    6. Koka upp fläskspadet med vatten och lite salt i en stor kastrull. Koka bullar i omgångar (samtidigt som knådning). Vänta tills de flyter upp och koka dem sedan på svag värme i ytterligare 5-6 minuter. Ta ur dem med hålslev och lägg att torka på torrt underlag.
    7. Före servering steks bullarna varma på svag värme ungefär som köttbullar.

KOCK: GammalsbygårdenGammalsbygården

Uppdragsgivare:www.gammalsbygarden.sewww.gamm

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0