Recept
Här kommer receptet på Silviarulltårtan.....
* 3ägg......
* 1.5 dl strösocker...
* 2 dl vetemjöl...
* 1 tsk bakpulver...
* 1/2 dl mjölk.....
Vispa ihop ägg och socker pösigt
vispa försiktigt ner mjöl och bakpulver
häll sist i mjölken......
Klä en plåt med bakplåtspapper och häll
ut smeten...bred ut den så den blir jämn
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 5 min....
Stjälp upp på ett sockrat bakplåtspapper....
och låt kallna......
Smörkräm:
* 100 g rums tempererat smör...
* 2 dl florsocker .....
1/2 krm vaniljpulver...
* 1 äggula.....
Vispa smör och florsocker pösigt...
tillsätt sen vanilj och äggula....
vispa luftigt i minst 5 minuter.....
Bred smörkrämen när botten har
kallnat i ett jämnt lager......
Rulla ihop rulltårtan och ställ den
i kylskåpet så länge.......
Glasyr:
* 100g smör...
* 1 dl strösocker..
* 1/2 krm vaniljpulver...
* 1 äggula...
* riven kokos.....
Smält smöret i en kastrull..... ta kastrullen
från värmen och vispa ner sockret...
tillsätt sen vanilj och äggulan och fortsätt
att vispa för hand tills glasyren har tjocknat
Häll den över rulltårtan och strö över kokos......
Varsågod.......
Kommentarer
Trackback