Silltårta
● 8–10 pers ● 45 min
2 kavringar à ca 600 g
Fyllning 2 burkar matjessill 2 hårdkokta ägg 1 gul lök 2 dl majonnäs 2 dl crème fraiche 1 dl finhackad dill svartpeppar
Garnering 200 g naturell cream cheese 2 dl crème fraiche 2 hårdkokta ägg 1 rödlök 1 knippa gräslök
1. Kantskär kavringen och skiva på längden till sammanlagt 10 jämna skivor. Lägg ut 2 skivor kavring på ett fat. 2. Låt matjessillen rinna av. Finhacka sill, ägg och gul lök. Blanda med majonnäs, crème fraiche och dill. Smaksätt med rikligt med nymalen peppar. 3. Varva bröd och fyllning och avsluta med 2 brödskivor. Hit går det bra att förbereda dagen innan. Plasta in tårtan väl och förvara i kylen. 4. Rör ihop cream cheese och crème fraiche till en jämn kräm. Bre krämen över och runtom smörgåstårtan. 5. Skiva äggen och lägg i mitten på tårtan. Finhacka de bägge löksorterna och fördela längs äggraden.
Hoppas att det smakar........