Gott....
Heta räkor chili & vitlök
Förberedd och wooka upp dem snabbt när gästerna kommit. Tänk bara på att följa tigeräkor som inte är producerade på ett sådant sätt att det drabbar miljön
Ingredienser till 6 portioner
1 kg tigerräkor, råa med skal 8 st vitlöksklyftor 2 st röda chilifrukter 1/2 dl olivolja 1 dl torrt vitt vin (kan uteslutas) 1 knippa bladpersilja
Gör så här:
Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs dem sakta på svag värme i oljan i en stor, tjockbottnad gryta. Rör under tiden, ca 1-2 minuter, tills de är mjuka.
Öka värmen, häll i räkorna och rör om medan de steker ytterligare 2 minuter, tills de blivit vackert rosa.
Häll över vinet och låt det koka upp någon minut bara. Smaka av med lite salt, om det behövs.
Lägg upp i en skål och strö rikligt med hackad bladpersilja över.
Kvällens rätt.....det är ju ändå Fredag.....
👍👍👍👍👍
Kram ❤
Kram <3