Gott....

Heta räkor chili & vitlök

Förberedd och wooka upp dem snabbt när gästerna kommit. Tänk bara på att följa tigeräkor som inte är producerade på ett sådant sätt att det drabbar miljön

Ingredienser till 6 portioner

1 kg tigerräkor, råa med skal 8 st vitlöksklyftor 2 st röda chilifrukter 1/2 dl olivolja 1 dl torrt vitt vin (kan uteslutas) 1 knippa bladpersilja

Gör så här:

Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs dem sakta på svag värme i oljan i en stor, tjockbottnad gryta. Rör under tiden, ca 1-2 minuter, tills de är mjuka.
Öka värmen, häll i räkorna och rör om medan de steker ytterligare 2 minuter, tills de blivit vackert rosa.

Häll över vinet och låt det koka upp någon minut bara. Smaka av med lite salt, om det behövs.

Lägg upp i en skål och strö rikligt med hackad bladpersilja över.

 

           Kvällens rätt.....det är ju ändå Fredag.....

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Mariana

👍👍👍👍👍

Kram ❤

2016-04-15 @ 09:11:18
Postat av: Anita



Kram <3

2016-04-15 @ 15:55:21
URL: http://lekebergsbo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0