Dagens middag....
Köttfärsgryta med vitkål.....
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 500 g köttfärs
- 1 msk paprikapulver, gärna rökt
- 1 tsk torkad timjan
- 2 msk olivolja
- 1 förp passerade tomater (500 g)
- 2 msk konc kalvfond
- eller 1 buljongtärning
- 6–7 dl vatten
- 1 klyfta vitkål (250 g)
- salt och svartpeppar
- Till servering
- 1 dl gräddfil
- 2 saltgurkor
- 4 skivor grovt rågbröd
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och köttfärs med paprikapulver och timjan i oljan i en rymlig gryta.
- Häll på tomater, kalvfond och vatten, låt koka upp.
- Strimla under tiden vitkålen och tillsätt den. Koka i cirka 5 minuter tills vitkålen börjar mjukna. Smaka av med salt och peppar.
- Servera grytan med en klick gräddfil, skivad saltgurka och grovt bröd.
Kommentarer
Trackback