Fisksås
Fisksås...
* 3 st schariottenlökar
* 3 dl vitt vin
* 0,5 msk vitvinsvinäger
* 3 dl fiskbuljong
* 2 dl grädde...vispad
* 50 g smör kallt i kuber
* salt och peppar, ev dill
Hacka löken och låt den stå
på medelstark värme i en
gryta på spisen med smör,
tills den blir mjuk och genom-
skinlig....Tillsätt vin och vinäger
Låt koka ihop så att hälften åter-
står.......tillsätt sedan buljongen
och koka ihop till 2/3 återstår...
Rör ner den vispade grädden
och koka åter ihop till 2/3
återstår.....Sila såsen och
pressa noga ut allt det goda
ur löken.....Smaka av med salt
och peppar........Mixa ner det
kalla smöret i kuber och värm
upp såsen..........om man vill
så kan man tillsätta lite dill
i såsen............A....................
Ps tycker man den är för
blaskig så häll i lite redning Ds
Kommentarer
Trackback