Dagens middag....

 
         Köttfärsgryta med vitkål.....
 
 
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk paprikapulver, gärna rökt
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp passerade tomater (500 g)
  • 2 msk konc kalvfond
  • eller 1 buljongtärning
  • 6–7 dl vatten
  • 1 klyfta vitkål (250 g)
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 1 dl gräddfil
  • 2 saltgurkor
  • 4 skivor grovt rågbröd

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och köttfärs med paprikapulver och timjan i oljan i en rymlig gryta.
  • Häll på tomater, kalvfond och vatten, låt koka upp.
  • Strimla under tiden vitkålen och tillsätt den. Koka i cirka 5 minuter tills vitkålen börjar mjukna. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera grytan med en klick gräddfil, skivad saltgurka och grovt bröd.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0