Förberedelser

  Barbro -  ett fäbodsresept. Naturell Helmjölksost med syra och sälta i en   bra kombination. Hyvelbar.
 

 Barbro Vitlök - Barbro smaksatt med en aning vitlök.

  Lille Gullman - Fäbodost smaksatt med bockhornsklöver. Ger en underbar eftersmak av valnöt!
 

Conny - Helmjölksost med kummin. Som ung god och mild och ju längre den lagras desto mer smak kommer fram. Hyvelbar.

 

 Iréne Salut - Karin gör flera typer av kittostar. Irene brukar alltid finnas i sortimentet. Kittostar våtbehandlas under lagringen med en speciell kittostbakterie. Då bildas ett rödkitt och osten mognar utifrån och in.
Tekla är också en kittost och på bilden ser vi Erik Morbier som har en askrand i mitten. Dessa görs bara ibland

  Clara - Vitmögelost som inte är så snygg precis. Ligger bredvid Evert i kylrummet och lånar lite blåmögel av honom.
Drag i smaken.
 

Per-Åke - Vitmögelost av camembert-typ. Krämig ost med mycket smak utan att bli för stark.

  Linda snöboll - Liten vitmögelost. Samma som Per-Åke men formad som en liten boll. Finns ibland
 

Färskost - Krämiga och bredbara. Revisorn med vitlök brukar vi oftast göra.

Maud med pepparrot finns ibland.

 

Lasse lactic pepparmix - Liten förädlad färskost med skal av pepparmix. Pepprig och stark yta och mild kärna. Gott tillbehör till grillat.  
Finns ibland.

  Salladsostarna finns i flera olika smaker. Sören med vitlök & Semec med rosépeppar & örter är de som oftast finns. Härlig i smak och konsistens. Använd marinaden som dressing.
 

Evert - Blåmögelost som är lagrad 2-3 månader. Krämig, fyllig med mycket

smak.

 
Håkan - vitmögelost av brie-typ. Mild & lite syrlig. Vid längre lagring blir det mer drag i smaken.
 
                 GodMorgon nu har jag avverkat mina två
                 jobbarnätter......nu ska jag börja förbereda
                 lite för morgondagens Fars dags kalas och
                 trädgårdsarbete, det ska kokas gulasch-
                 soppa och bakas bröd.......när Goe kommer
                 hem från jobbet ska vi åka till Granhammar
                 och köpa lite goda ostar till brödet, ni ser
                 här ovanför vilka goda sorter de har, och
                 jag ska naturligtvis provsmaka, man får vara
                 lite lagom hungrig när man kommer dit.......
                 Sedan blir det en sväng till garaget för att
                 måla mina korgar som ska sättas upp i
                 morgon.....Ha en bra helg alla........A......          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0